Ştiţi zilele acelea când şeful vă cere
să staţi peste program, iar familia vă aşteaptă acasă la cină? În frigider nu
aveţi nimic gătit, iar copiii ar mânca ceva cald şi bun. Pentru astfel de zile
aglomerate şi grele s-a inventat cea mai rapidă pizza care se poate prepara
acasă.
Reţeta e potrivită şi pentru cei care
nu se prea pricep la bucătăreală, pentru că presupune folosirea unor felii de pâine
în locul pregătirii aluatului. Ce poate fi mai simplu decât atât? Totodată,
pizza rapidă are calitatea că se poate prepara din aproape orice ingrediente
aveţi în casă. Şi, nu în ultimul rând, e deosebit de gustoasă!
Aşadar, aveţi neapărată nevoie de: pâine
feliată (de preferat, o pâine mai veche), puţin lapte rece, pastă de roşii sau
ketchup. Celelalte ingrediente sunt la libera alegere: şuncă, salam, orice fel
de brânză (le puteţi combina, dar ar fi bine să aveţi şi mozzarella sau caşcaval,
care se topesc delicios la căldură), slănină, porumb, măsline, ardei, ceapă, somon
afumat, ouă etc.
Primul pas este să înmuiaţi fiecare
felie de pâine în lapte. Nu le ţineţi prea mult, căci se vor înmuia prea tare şi
se vor rupe. Apoi aşezaţi o coală de hârtie de copt într-o tavă şi aranjaţi
feliile de pâine una lângă alta, completând spaţiile libere cu bucăţi de pâine
mai mici. Nu este recomandabilă folosirea, în locul hârtiei de copt, a foliei
de aluminiu, deoarece are efecte negative asupra sănătăţii. Ungeţi întreaga
suprafaţă obţinută din alăturarea feliilor de pâine cu pastă de roşii preparată
în casă sau cu ketchup. În cazul în care vreţi să folosiţi ouă, trebuie să le
bateţi cu puţină sare, ca pentru omletă, şi să întindeţi amestecul peste pâine.
În continuare, aşezaţi ingredientele pe feliile de pâine, având grijă să le împrăştiaţi
cât mai uniform. Pe deasupra radeţi caşcaval sau mozzarella.
Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit
şi lăsaţi-o aproximativ 15 minute.
Veţi avea parte de o seară plăcută în
familie, iar gătitul nu vă va fi obosit prea tare. Puteţi să-i cooptaţi la
prepararea pizzei rapide şi pe copiii dumneavoastră, a căror poftă de mâncare
va creşte exponenţial. Gătitul împreună cu copiii este un prilej de a sta de
vorbă cu ei, de a vă înveseli şi de a-i educa. Iar astfel de momente sunt
adesea creatoare de amintiri de neuitat. Peste ani, atât dumneavoastră, cât şi
copiii dumneavoastră vă veţi aminti cu plăcere de aceste clipe petrecute în
familie.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu