Treceți la conținutul principal

Cea mai rapidă pizza făcută în casă


          Ştiţi zilele acelea când şeful vă cere să staţi peste program, iar familia vă aşteaptă acasă la cină? În frigider nu aveţi nimic gătit, iar copiii ar mânca ceva cald şi bun. Pentru astfel de zile aglomerate şi grele s-a inventat cea mai rapidă pizza care se poate prepara acasă.


          Reţeta e potrivită şi pentru cei care nu se prea pricep la bucătăreală, pentru că presupune folosirea unor felii de pâine în locul pregătirii aluatului. Ce poate fi mai simplu decât atât? Totodată, pizza rapidă are calitatea că se poate prepara din aproape orice ingrediente aveţi în casă. Şi, nu în ultimul rând, e deosebit de gustoasă!

          Aşadar, aveţi neapărată nevoie de: pâine feliată (de preferat, o pâine mai veche), puţin lapte rece, pastă de roşii sau ketchup. Celelalte ingrediente sunt la libera alegere: şuncă, salam, orice fel de brânză (le puteţi combina, dar ar fi bine să aveţi şi mozzarella sau caşcaval, care se topesc delicios la căldură), slănină, porumb, măsline, ardei, ceapă, somon afumat, ouă etc.


          Primul pas este să înmuiaţi fiecare felie de pâine în lapte. Nu le ţineţi prea mult, căci se vor înmuia prea tare şi se vor rupe. Apoi aşezaţi o coală de hârtie de copt într-o tavă şi aranjaţi feliile de pâine una lângă alta, completând spaţiile libere cu bucăţi de pâine mai mici. Nu este recomandabilă folosirea, în locul hârtiei de copt, a foliei de aluminiu, deoarece are efecte negative asupra sănătăţii. Ungeţi întreaga suprafaţă obţinută din alăturarea feliilor de pâine cu pastă de roşii preparată în casă sau cu ketchup. În cazul în care vreţi să folosiţi ouă, trebuie să le bateţi cu puţină sare, ca pentru omletă, şi să întindeţi amestecul peste pâine. În continuare, aşezaţi ingredientele pe feliile de pâine, având grijă să le împrăştiaţi cât mai uniform. Pe deasupra radeţi caşcaval sau mozzarella.


          Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit şi lăsaţi-o aproximativ 15 minute.


          Veţi avea parte de o seară plăcută în familie, iar gătitul nu vă va fi obosit prea tare. Puteţi să-i cooptaţi la prepararea pizzei rapide şi pe copiii dumneavoastră, a căror poftă de mâncare va creşte exponenţial. Gătitul împreună cu copiii este un prilej de a sta de vorbă cu ei, de a vă înveseli şi de a-i educa. Iar astfel de momente sunt adesea creatoare de amintiri de neuitat. Peste ani, atât dumneavoastră, cât şi copiii dumneavoastră vă veţi aminti cu plăcere de aceste clipe petrecute în familie.


          Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pizzaiolo în patrimoniul UNESCO - pizza care a cucerit lumea

Arta cu care napoletanii prepară pizza – denumită pizzaiolo – a fost declarată parte din patrimoniul imaterial al umanității, a decis UNESCO.

Astfel, priceperea napoletană e recunoscută acum, alături de alte comori precum decorațiile murale saudite, realizate de femei.

Înscrierea este una simbolică, dar sprijină eforturile locuitorilor din Napoli care au inventat vestitutul preparat.

Comitetul UNESCO s-a reunit pe o insulă sud-coreeană pentru a examina mai bine de 30 de solicitări de înscriere pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural al umanităţii.

Pizzaiolo – sau priceperea napoletanilor în a prepara pizza – a fost susținută pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO de 2 milioane de persoane, care au semnat o petiție online în acest sens.

Dincolo de abilitatea mișcărilor, pizza napoletană e făcută din cântece, zâmbete și spectacol, artă care datează din secolul al 16-lea.

Ministrul italian al agriculturii – Maurizio Martina – a salutat decizia UNESCO: „Un nou pas pentru protej…

Ce înseamnă, pentru tine, “cea mai bună pizza”?

Poate că e cea cu multă brânză, care să se întindă delicios atunci când desprinzi felia de pe farfurie, sau cea cu extra ciuperci şi şuncă tăiată în felii aproape transparente.

Poate că e cea cu blat subţire şi crocant, care de abia susţine greutatea ingredientelor de deasupra, sau cea cu blat pufos, în care te afunzi atunci când muşti.
Poate că e cea cu peperoni, după care îţi ia foc gura, într-o explozie de arome, sau cea cu sos dulce, ca în copilărie.
Sau poate că cea mai bună pizza nu e cea cu cele mai potrivite ingrediente. Poate că gustul nu depinde numai de grosimea blatului sau de ketchup-ul pe care îl foloseşti, ci de locul unde te bucuri de mâncare. Poate preferi să mănânci pizza într-un restaurant fără fiţe, cu preţuri rezonabile şi unde încap la masă toţi prietenii tăi. Sau acasă, în pat, alături de iubita ta, în timp ce vă uitaţi la un film de dragoste şi ea te ţine de mână.
Poate îţi place momentul acela când te hotărăşti să nu guşti doar o felie, ci să mănânci după pofta i…

Condimente pentru pizza: 8 idei delicioase

Pizza se naște ca o mâncare  din popor din cauza simplității materiilor prime folosite atât pentru a face aluatul, cat si pentru a combina condimentele care poate satisface si atrage chiar și regii. De-a lungul timpului, această mâncare a fost adesea văzută ca o mâncare aproape improvizată, plasată în fundal în comparație cu alte feluri de mâncare fină de gastronomie națională; acum însă pizza  poartă  haine noi, se potrivește chiar printre preferintele gurmanzilor.

Pizza este perfectă atunci când este îmbogățită de condimente simple, dar este, de asemenea, capabilă să uimească ca un vehicul versatil de excelență gastronomică. Există, totuși, unele toppinguri  care sunt adevărate pietre de temelie, clasice, atemporale sau un mariaj al gusturilor.

Pentru o Pizza Margherita autentică - roșii decojite, ulei de măsline extra virgin, mozzarela din lapte de vacă numită fiordilatte, busuioc: sunt ABC-ul  pentru o margherita de calitate. Regina pizzelor își găsește punctul forte în simplita…