Treceți la conținutul principal

Cele mai scumpe pizza din lume

Pizza ne pare a fi un fel de mâncare foarte  obișnuită și comună, dar ingredientele de lux pot face din aceasta o delicatesă scumpă și chiar de elită.

Royal Pizza

Cheful italian Renato Viola din orașul sudic Agropoli servește o pizza unică numită "Louis XIII". În aspect, aceasta este o pizza perfect obișnuită, cu o dimensiune standard de 20 cm în diametru. Specialitatea chefului Viola Renato este această pizza foarte scumpă din produse de cea mai înaltă calitate. Pentru aluat se folosește făină specială, sare roșie austriacă de origine Murray iar câteva din ingredientele nobile sunt: caviarul de homar, carnea de homar și tonul proaspăt. Toate acestea sunt condimentate cu o brânză mozzarella de bivoliță foarte scumpă și coniac nobil maturat.
Ca rezultat, acest preparat de mică dimensiune este cea mai scumpă pizza din lume și costă 8, 3 mii de euro.

Pizza Preciosa 

Bucătarul celebru Domenico Corolla a oferit și el versiunea sa de cea mai scumpă pizza numită Pizza Royale 007. Diametrul acestui fel este de 30 cm, dar ingredientele speciale sunt caviarul, homarul înmuiat în coniac, somonul scoțian afumat, medalioane de vânat, sos de roșii și oțetul balsamic. Partea de sus a pizzei prețioase este împodobită cu fulgi de aur comestibil de 24 de carate. Pizza Preciosa a fost vândută din licitație pentru suma de 4,2 mii de dolari. Toate fondurile colectate au fost direcționate în scopuri caritabile.

Luxury Pizza

Pizza de lux numită Luxury Pizza  este pregătită într-unul dintre cele mai populare restaurante din New York. Restaurantul Nissino Bellissima Pizza, situat în Manhattan,  oferă o pizza specială, care conține în mare parte din caviar negru, iar pentru umpluturi sunt folosite carnea proaspătă de homar și wasabi. Proprietarul restaurantului Nino Selimaj susține  că a inventat această pizza pentru oamenii care pot aprecia cu adevărat luxul gastronomic. Costul unei Luxury Pizza ajunge la 1 mie.

Pizza – scurt istoric

Pizza este gătită de peste o mie de ani. Chiar și în Grecia antică, aluatul a fost copt împreună cu legume, carne, măsline și brânză. Pizza din Grecia a servit drept farfurie, și a fost numită plakuntos, ceea ce înseamnă "pâine coaptă plat".

Pizza a fost o mâncarea oamenilor obișnuiți. În mod special era gătită frecvent de simplii agricultori italieni. Dar într-o zi, pizza ajunge la masa regală ca și cadou pentru frumoasa Margareta de Savoia, soția regelui Umberto I. După numele frumoasei regine pizza cu roșii, mozzarella și busuioc a fost numită „Margherita“.

Până în prezent, pizza este una dintre cele mai comune feluri de mâncare din lume. În Japonia, acesta este preparat cu țipar și calmar,  în India, cu carne tocată de miel și brânză de soia iar în Pakistan – pizza e îmbelșugată de curry picant.

În total, în lume, există mai mult de 2 mii de nume diferite de pizza.

Dar pentru gurmanzi pregătesc o pizza specială, care devine cea mai scumpă pizza din lume.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vara, la terasă

A venit vara. Terasele sunt pline. Când se lasă seara, se aud clinchete. De halbe, de furculițe lovite de farfurii. Berea și pizza sunt în top. E drept, sunt și câteva dudui care preferă salata. Numai că salata nu merge cu bere. Așa că beau apă plată cu lămâie. Un meniu potrivit pentru doamnele și domnișoarele obsedate de numărul de calorii îngurgitate. Pentru oamenii de gașcă, însă, există un alt meniu. Pizza și bere, cum spuneam. Bine, mai sunt și cei care cer platourile acelea imense cu cărnuri. Mici, bacon, cârnați, chestii. Nu spun, merg și acelea cu bere. Sunt okeiuțe. Dar pizza rămâne prima în topul preferințelor. Pizza place tuturor. De la copii la bătrâni. Femei și bărbați. „Carnivori” și vegetarieni. Toți salivează când aud de pizza. De altfel, nimeni nu spune „mergem la o salată”. Nici măcar „mergem la un cârnat”. Dar toată lumea a spus cel puțin o dată în viață „mergem la pizza”. E atât de firesc! Pizza merge atunci când ieși cu familia. Dar și atunci când ieși cu gașca

Pauza de pizza

Când am fost în Franța, cel mai tare m-a impresionat religiozitatea cu care se respectă siesta. Între orele 12 și 14, toată lumea este în pauză de masă. Practic, o țară întreagă este paralizată timp de două ore. În afară de restaurante și magazine, totul este închis: oamenii trebuie să mănânce și să se odihnească. În România, un astfel de obicei lipsește cu desăvârșire. Dar, cum tot oameni suntem și noi, trebuie să mâncăm în intervalul celor opt ore, cât se presupune că stăm la serviciu. Așa că furăm niște timp din program și, mai pe față, mai pe ascuns, ciugulim câte ceva. Că e vorba de un sandvici sau de o masă copioasă, asta depinde de la caz la caz, în funcție de buget, de pofta de mâncare, de tupeu și, nu în ultimul rând, de șefi. Dacă vrei să mănânci bine și să-ți oferi o jumătate de oră de bucurie, este foarte probabil că vei comanda  o pizza. Ea are avantajul că este concomitent un aliment simplu și bogat, cu un buchet de arome care îți dă senzația mâncării bine gătite, și ca

Care vor fi tendinţele culinare în 2018

Pinterest, site-ul care inspiră milioane de utilizatori în materie de modă, design interior, alimentaţie, vacanţe, a dat publicităţii câteva preparate despre care crede că vor fi la modă în 2018. Bazându-se pe analiza căutărilor celor peste 200 de milioane de utilizatori au ajuns la câteva concluzii interesante. Articolul complet, aici: http://www.descopera.ro/dnews/16911446-care-vor-fi-tendintele-culinare-in-2018 Doar cateva exemple: Super cafelele Cafelelor li s-au adăugat din ce în ce mai des arome care să le potenţeze beneficiile. De exemplu, diverse tipuri de proteine pudră sau colagen sunt puse în cafea. Pasionaţii de cafea merg şi mai departe şi adaugă în băutura lor preferată banane sau fulgi de ovăz transformând-o într-un smoothie. Aromele marocane Potrivit Pinterest, postările despre alimente marocane au crescut anul trecut cu 2579 procente. Utilizatorii au căutat chimen, cardamon, coriandru, măsline, lămâi murate sau mâncăruri înăbuşite. Proteinele de origine veg