Treceți la conținutul principal

Cele mai scumpe pizza din lume

Pizza ne pare a fi un fel de mâncare foarte  obișnuită și comună, dar ingredientele de lux pot face din aceasta o delicatesă scumpă și chiar de elită.

Royal Pizza

Cheful italian Renato Viola din orașul sudic Agropoli servește o pizza unică numită "Louis XIII". În aspect, aceasta este o pizza perfect obișnuită, cu o dimensiune standard de 20 cm în diametru. Specialitatea chefului Viola Renato este această pizza foarte scumpă din produse de cea mai înaltă calitate. Pentru aluat se folosește făină specială, sare roșie austriacă de origine Murray iar câteva din ingredientele nobile sunt: caviarul de homar, carnea de homar și tonul proaspăt. Toate acestea sunt condimentate cu o brânză mozzarella de bivoliță foarte scumpă și coniac nobil maturat.
Ca rezultat, acest preparat de mică dimensiune este cea mai scumpă pizza din lume și costă 8, 3 mii de euro.

Pizza Preciosa 

Bucătarul celebru Domenico Corolla a oferit și el versiunea sa de cea mai scumpă pizza numită Pizza Royale 007. Diametrul acestui fel este de 30 cm, dar ingredientele speciale sunt caviarul, homarul înmuiat în coniac, somonul scoțian afumat, medalioane de vânat, sos de roșii și oțetul balsamic. Partea de sus a pizzei prețioase este împodobită cu fulgi de aur comestibil de 24 de carate. Pizza Preciosa a fost vândută din licitație pentru suma de 4,2 mii de dolari. Toate fondurile colectate au fost direcționate în scopuri caritabile.

Luxury Pizza

Pizza de lux numită Luxury Pizza  este pregătită într-unul dintre cele mai populare restaurante din New York. Restaurantul Nissino Bellissima Pizza, situat în Manhattan,  oferă o pizza specială, care conține în mare parte din caviar negru, iar pentru umpluturi sunt folosite carnea proaspătă de homar și wasabi. Proprietarul restaurantului Nino Selimaj susține  că a inventat această pizza pentru oamenii care pot aprecia cu adevărat luxul gastronomic. Costul unei Luxury Pizza ajunge la 1 mie.

Pizza – scurt istoric

Pizza este gătită de peste o mie de ani. Chiar și în Grecia antică, aluatul a fost copt împreună cu legume, carne, măsline și brânză. Pizza din Grecia a servit drept farfurie, și a fost numită plakuntos, ceea ce înseamnă "pâine coaptă plat".

Pizza a fost o mâncarea oamenilor obișnuiți. În mod special era gătită frecvent de simplii agricultori italieni. Dar într-o zi, pizza ajunge la masa regală ca și cadou pentru frumoasa Margareta de Savoia, soția regelui Umberto I. După numele frumoasei regine pizza cu roșii, mozzarella și busuioc a fost numită „Margherita“.

Până în prezent, pizza este una dintre cele mai comune feluri de mâncare din lume. În Japonia, acesta este preparat cu țipar și calmar,  în India, cu carne tocată de miel și brânză de soia iar în Pakistan – pizza e îmbelșugată de curry picant.

În total, în lume, există mai mult de 2 mii de nume diferite de pizza.

Dar pentru gurmanzi pregătesc o pizza specială, care devine cea mai scumpă pizza din lume.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum era să divorţez din pricina unei pizza

La începutul lunii trecute, într-o seară, soţul meu a ajuns acasă cam cu o jumătate de oră mai târziu decât de obicei. Nu era mult şi se mai întâmpla să întâzie câteva minute. De obicei, uita de el la o bârfă cu colegii  de serviciu, sau juca Solitair în birou. Alteori erau blocaje în trafic sau trebuia să facă un ocol, să cumpere una, alta pentru casă, de la supermarket.

Dar în seara aceea nu era nimic de acest gen. Am observat că avea o pată pe cămaşă, în zona pieptului, şi i-am cerut să se dezbrace. Urma să pun haine la spălat. L-am văzut că se codeşte şi imediat am intrat la idei. M-am închis în baie, cu cămaşă cu tot, şi am analizat pe îndelete pata. Părea o combinaţie de ulei şi sos de roşii. Bine că nu e ruj, m-am gândit, şi imediat am intrat la idei. Am pus maşina de spălat la treabă şi m-am întors la soţul meu.

-Vrei să mănânci ceva? Avem ardei umpluţi, i-am spus.
-Nu mi-e foame, mi-a răspuns, iar mie mi-a urcat tensiunea imediat. Ardeii umpluţi erau mâncarea lui preferată. Nu …

Care vor fi tendinţele culinare în 2018

Pinterest, site-ul care inspiră milioane de utilizatori în materie de modă, design interior, alimentaţie, vacanţe, a dat publicităţii câteva preparate despre care crede că vor fi la modă în 2018. Bazându-se pe analiza căutărilor celor peste 200 de milioane de utilizatori au ajuns la câteva concluzii interesante.

Articolul complet, aici: http://www.descopera.ro/dnews/16911446-care-vor-fi-tendintele-culinare-in-2018

Doar cateva exemple:

Super cafelele
Cafelelor li s-au adăugat din ce în ce mai des arome care să le potenţeze beneficiile. De exemplu, diverse tipuri de proteine pudră sau colagen sunt puse în cafea. Pasionaţii de cafea merg şi mai departe şi adaugă în băutura lor preferată banane sau fulgi de ovăz transformând-o într-un smoothie.

Aromele marocane
Potrivit Pinterest, postările despre alimente marocane au crescut anul trecut cu 2579 procente. Utilizatorii au căutat chimen, cardamon, coriandru, măsline, lămâi murate sau mâncăruri înăbuşite.

Proteinele de origine vegetală
Nu toate…

Fericirea e într-o felie de pizza

Ce vrei să te faci când o să fii mare?, mă întrebau toţi adulţii din viaţa mea în urmă cu nişte ani buni. Iar eu răspundeam: ginecolog, jurnalist, mamă a zece copii adoptaţi, în funcţie de perioada în care mă aflam. Dacă m-ar întreba azi, le-aş spune că aş vrea să mă fac Dumnezeu. Nu mult, doar pentru un minut, şi să dau o singură poruncă: anul să conţină mai multe luni august. Una este mult prea puţin. Şi doar ştim că luna august este luna bucuriei, când rudele şi prietenii noştri plecaţi peste mări şi ţări se întorc acasă. Din păcate, doar o dată pe an.

În perioada aceea, de abia aştepţi să se termine orele de serviciu ca să poţi să te întâlneşti cu ei. Îi convoci în centrul vechi, le arăţi terasele, le spui denumirile lor, alegeţi una şi vă aşezaţi la o masă. Comandaţi limonade şi pizza, iar unul dintre copii se supără că la terasa voastră nu se serveşte pizza Marguerita. Celălalt copil îşi comandă pizza cu multă brânză, sau, cum spune el, “quatre fromages”.

A trăit deja în Franţa j…