Treceți la conținutul principal

Condimente pentru pizza: 8 idei delicioase

Pizza se naște ca o mâncare  din popor din cauza simplității materiilor prime folosite atât pentru a face aluatul, cat si pentru a combina condimentele care poate satisface si atrage chiar și regii. De-a lungul timpului, această mâncare a fost adesea văzută ca o mâncare aproape improvizată, plasată în fundal în comparație cu alte feluri de mâncare fină de gastronomie națională; acum însă pizza  poartă  haine noi, se potrivește chiar printre preferintele gurmanzilor.

Pizza este perfectă atunci când este îmbogățită de condimente simple, dar este, de asemenea, capabilă să uimească ca un vehicul versatil de excelență gastronomică. Există, totuși, unele toppinguri  care sunt adevărate pietre de temelie, clasice, atemporale sau un mariaj al gusturilor.

Pizza Margherita
Pentru o Pizza Margherita autentică - roșii decojite, ulei de măsline extra virgin, mozzarela din lapte de vacă numită fiordilatte, busuioc: sunt ABC-ul  pentru o margherita de calitate. Regina pizzelor își găsește punctul forte în simplitatea și autenticitatea ingredientelor.

Pizza Rossa cu Mozzarella de Bivolita
Rossa cu mozzarella de bivoliță. Printre variantele de pizza rossa pe baza de rosii, una dintre cele mai de succes este cea cu mozzarella de bivoliță, tocata riguros pe un blat crud, aflat chiar in afara cuptorului, cu o cana de ulei de masline extra virgin combinata cu o mana de frunze de busuioc. Simplu, dar eficient.

Flori de dovleac, hamsii, fiordilatte. Această pizza albă cu flori de dovleac este una dintre cele mai populare combinații: anchois  de calitate și  fiordilatte face ca această pizza să fie clasică în tradiție.

Pizza Flori de Dovleac
Pizza cu cartofi. Cartofii au fost întotdeauna o bună combinație pe lângă o varietate largă de brânzeturi sau preparate reci. Tăiați în felii subțiri și puși la copt sau zdrobite pe aluat înainte de a intra la cuptor, cartofii sunt printre cele mai versatile legume pe care le puteți găsi ca un pansament pentru o pizza. Folosite, de asemenea, singure sau combinate cu o mozzarella bună își revendică cu siguranță un loc printre gusturile alese.

Pizza cu Gorgonzola
Gorgonzola și brânză albastră. Pe o blat alb, cu un voal de mozzarella, brânzeturile albastre cu gorgonzola în prim plan reușesc să cucerească și palatele mușcătură după mușcătură. Combinate cu ceapa sau cu reducție de vin sau otet balsamic, fac din această pizza o experiență senzorială reală.

Pizza Marinara. Ca și margherita acestă pizza necesită foarte puține materii prime excepționale pentru a putea uimi. Întotdeauna, acest tip de pizza este acoperit cu o rosii de calitate, pusă generos la copt cu usturoi tăiat în bucați și o rundă de ulei de măsline extra virgin. Este completată cu o mână de oregano proaspăt și alte uleiuri de măsline extra virgine. O marinara bine făcută este cartea de vizită a unei pizzerii. Varianta cea mai populară este cu anchois.
Pizza Marinara

Pizza Diavola. Acest tip de pizza are variații de gust în diferite regiuni. Caracteristica principală este gustul picant, dat de ardeiul iute cu aromă puternică combinat cu carne. Cele două variante principale sunt de Sardinia (cu adaos de brânză pecorino, cârnați uscați și ardei iute) și calabrezul clasic, care include condimente picante sau salam picant de porc numit nduja, împreună cu măsline, toate gătite strict pe o bază roșie.
Pizza Diavola - Picanta

Pizza cu somon. Pizza cu pește nu este ușor de făcut chiar și pentru riscul de ardere sau uscare a materiilor prime delicate pe aluat; somonul însă se comportă foarte bine în combinație cu pizza, dar trebuie să fie scos din cuptor foarte repede. O bună alternativă este să îl adăugați sub stratul de brânză pentru a proteja  somonul în timpul gătitului. Blatul acestei pizza este alb cu fiordilatte amestecat cu o brânză proaspătă ușor acidă: un exemplu bun este dat de iaurt, care poate fi folosit în doze mici împreună cu o mozzarella simplă.
Pizza cu somon

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum era să divorţez din pricina unei pizza

La începutul lunii trecute, într-o seară, soţul meu a ajuns acasă cam cu o jumătate de oră mai târziu decât de obicei. Nu era mult şi se mai întâmpla să întâzie câteva minute. De obicei, uita de el la o bârfă cu colegii  de serviciu, sau juca Solitair în birou. Alteori erau blocaje în trafic sau trebuia să facă un ocol, să cumpere una, alta pentru casă, de la supermarket.

Dar în seara aceea nu era nimic de acest gen. Am observat că avea o pată pe cămaşă, în zona pieptului, şi i-am cerut să se dezbrace. Urma să pun haine la spălat. L-am văzut că se codeşte şi imediat am intrat la idei. M-am închis în baie, cu cămaşă cu tot, şi am analizat pe îndelete pata. Părea o combinaţie de ulei şi sos de roşii. Bine că nu e ruj, m-am gândit, şi imediat am intrat la idei. Am pus maşina de spălat la treabă şi m-am întors la soţul meu.

-Vrei să mănânci ceva? Avem ardei umpluţi, i-am spus.
-Nu mi-e foame, mi-a răspuns, iar mie mi-a urcat tensiunea imediat. Ardeii umpluţi erau mâncarea lui preferată. Nu …

Care vor fi tendinţele culinare în 2018

Pinterest, site-ul care inspiră milioane de utilizatori în materie de modă, design interior, alimentaţie, vacanţe, a dat publicităţii câteva preparate despre care crede că vor fi la modă în 2018. Bazându-se pe analiza căutărilor celor peste 200 de milioane de utilizatori au ajuns la câteva concluzii interesante.

Articolul complet, aici: http://www.descopera.ro/dnews/16911446-care-vor-fi-tendintele-culinare-in-2018

Doar cateva exemple:

Super cafelele
Cafelelor li s-au adăugat din ce în ce mai des arome care să le potenţeze beneficiile. De exemplu, diverse tipuri de proteine pudră sau colagen sunt puse în cafea. Pasionaţii de cafea merg şi mai departe şi adaugă în băutura lor preferată banane sau fulgi de ovăz transformând-o într-un smoothie.

Aromele marocane
Potrivit Pinterest, postările despre alimente marocane au crescut anul trecut cu 2579 procente. Utilizatorii au căutat chimen, cardamon, coriandru, măsline, lămâi murate sau mâncăruri înăbuşite.

Proteinele de origine vegetală
Nu toate…

Fericirea e într-o felie de pizza

Ce vrei să te faci când o să fii mare?, mă întrebau toţi adulţii din viaţa mea în urmă cu nişte ani buni. Iar eu răspundeam: ginecolog, jurnalist, mamă a zece copii adoptaţi, în funcţie de perioada în care mă aflam. Dacă m-ar întreba azi, le-aş spune că aş vrea să mă fac Dumnezeu. Nu mult, doar pentru un minut, şi să dau o singură poruncă: anul să conţină mai multe luni august. Una este mult prea puţin. Şi doar ştim că luna august este luna bucuriei, când rudele şi prietenii noştri plecaţi peste mări şi ţări se întorc acasă. Din păcate, doar o dată pe an.

În perioada aceea, de abia aştepţi să se termine orele de serviciu ca să poţi să te întâlneşti cu ei. Îi convoci în centrul vechi, le arăţi terasele, le spui denumirile lor, alegeţi una şi vă aşezaţi la o masă. Comandaţi limonade şi pizza, iar unul dintre copii se supără că la terasa voastră nu se serveşte pizza Marguerita. Celălalt copil îşi comandă pizza cu multă brânză, sau, cum spune el, “quatre fromages”.

A trăit deja în Franţa j…