Treceți la conținutul principal

Cum să fii în formă de sărbători fără a omite mesele principale

Experții manualelor de detoxifiere ne sugerează să nu renunțăm la mesele de Crăciun și de Anul Nou pentru a ne păstra în formă.

Detox înainte de sărbători? Da, da și din nou da. Nu mai este nevoie să săriți peste mesele de Crăciun sau Anul Nou pentru a rămâne în formă. Înainte și după mesele mari, totuși, urmați simple reguli de detoxifiere furate de la experți. Obiectivele principale fiind burta plată și pielea strălucitoare. Vă temeți de momentul reîntregirii hipercalorice cu familia de Crăciun, Anul Nou sau alte sărbători ?

Vă imaginați deja repercusiunile când veți urca pe cântar ? Nu intrați în panică: nu trebuie să distrugeți petrecerile și momentele de convivialitate pentru grijile legate de greutatea corporală. Avem soluția de a menține o siluetă impecabilă: câteva zile de dietă de detoxifiere, înainte și după mese mari. Articol musai de notat în agendă.

O idee bună este să urmați o dietă lichidă, care constă din produse mărunțite, pireuri, sucuri și smoothie pe bază de ingrediente proaspete - favorizate mereu sunt fructele și legumele sezoniere. Organismul este capabil să reziste la o anumită acumulare de toxine, ca urmare a ritmului actual al a vieții. Uneori, însă, ne simțim fără nici o energie, cu dureri de cap, probleme de greutate, insomnie, alergii, schimbări de dispoziție, capacitate de analiză și  de concentrare scăzută.

Toate aceste simptome pot avea o singură cauză: excesul de toxine care ataca și slăbesc sistemul imunitar. O bună parte din acestea pot fi eliminate natural de către organism, cu condiția ca acesta să aibă o nutriție corectă iar organele să funcționeze corect. O dietă scurtă de detoxifiere - adică 3 până la 5 zile - va ajuta organismul să se detoxifice, să se purifice și să se reconstruiască.

Cura Detox lichidă poate include sucuri sau supe, alternate în funcție de gust. Ambele propuneri au avantaje considerabile: supele conțin o cantitate mai mare de fibre care pot satisface și susține bunăstarea gastrointestinală, în timp ce sucurile conțin o cantitate foarte mare de fructe și legume care ar fi dificil, sau fie consumate în formă solidă. Ambele realizează apoi o acțiune importantă de integrare a vitaminelor și mineralelor. Cei care se tem că nu pot să urmeze două sau trei zile de detoxifiere lichidă pot opta pentru o singură masă de sucuri presate la rece.

De altfel aceasta este o practică întotdeauna valabilă pentru a prelungi efectele regimului de detoxifiere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vara, la terasă

A venit vara. Terasele sunt pline. Când se lasă seara, se aud clinchete. De halbe, de furculițe lovite de farfurii. Berea și pizza sunt în top. E drept, sunt și câteva dudui care preferă salata. Numai că salata nu merge cu bere. Așa că beau apă plată cu lămâie. Un meniu potrivit pentru doamnele și domnișoarele obsedate de numărul de calorii îngurgitate. Pentru oamenii de gașcă, însă, există un alt meniu. Pizza și bere, cum spuneam. Bine, mai sunt și cei care cer platourile acelea imense cu cărnuri. Mici, bacon, cârnați, chestii. Nu spun, merg și acelea cu bere. Sunt okeiuțe. Dar pizza rămâne prima în topul preferințelor. Pizza place tuturor. De la copii la bătrâni. Femei și bărbați. „Carnivori” și vegetarieni. Toți salivează când aud de pizza. De altfel, nimeni nu spune „mergem la o salată”. Nici măcar „mergem la un cârnat”. Dar toată lumea a spus cel puțin o dată în viață „mergem la pizza”. E atât de firesc! Pizza merge atunci când ieși cu familia. Dar și atunci când ieși cu gașca

Pizza de sărbătoare

Se apropie sărbătorile şi, ca de obicei, mâncarea va fi prea multă. După Crăciun, ne vor rămâne o mulţime de resturi, pe care e păcat să le aruncăm, pentru că am dat o grămadă de bani pe mâncare şi, să nu uităm, pe lumea asta există milioane de oameni care   nu au ce mînca. La un moment dat obişnuiam să mă uit la emisiunile culinare de la TV. Sunt o gurmandă, dar nu şi o gospodină, aşa că de obicei nu aplicam ceea ce vedeam. Dar îmi făcea plăcere să privesc nişte bucătari buni, care lucrau cu plăcere şi care făceau minuni în bucătărie . Aşa am aflat, cu mare surprindere, că printre bucătarii străini există un adevărat cult al folosirii resturilor de mâncare. Sunt o mulţime de reţete bazate pe utilizarea acelor “leftovers”, a resturilor de mâncare rămase în frigider: o bucată de unt, câteva felii de brânză, un capăt de şuncă şi aşa mai departe. Nu e vorba că acei străini nu ar avea bani să-şi cumpere mâncare suficientă, ci de faptul că mâncarea este sfântă şi că ea nu se aruncă.

Pauza de pizza

Când am fost în Franța, cel mai tare m-a impresionat religiozitatea cu care se respectă siesta. Între orele 12 și 14, toată lumea este în pauză de masă. Practic, o țară întreagă este paralizată timp de două ore. În afară de restaurante și magazine, totul este închis: oamenii trebuie să mănânce și să se odihnească. În România, un astfel de obicei lipsește cu desăvârșire. Dar, cum tot oameni suntem și noi, trebuie să mâncăm în intervalul celor opt ore, cât se presupune că stăm la serviciu. Așa că furăm niște timp din program și, mai pe față, mai pe ascuns, ciugulim câte ceva. Că e vorba de un sandvici sau de o masă copioasă, asta depinde de la caz la caz, în funcție de buget, de pofta de mâncare, de tupeu și, nu în ultimul rând, de șefi. Dacă vrei să mănânci bine și să-ți oferi o jumătate de oră de bucurie, este foarte probabil că vei comanda  o pizza. Ea are avantajul că este concomitent un aliment simplu și bogat, cu un buchet de arome care îți dă senzația mâncării bine gătite, și ca