Treceți la conținutul principal

Cum să fii în formă de sărbători fără a omite mesele principale

Experții manualelor de detoxifiere ne sugerează să nu renunțăm la mesele de Crăciun și de Anul Nou pentru a ne păstra în formă.

Detox înainte de sărbători? Da, da și din nou da. Nu mai este nevoie să săriți peste mesele de Crăciun sau Anul Nou pentru a rămâne în formă. Înainte și după mesele mari, totuși, urmați simple reguli de detoxifiere furate de la experți. Obiectivele principale fiind burta plată și pielea strălucitoare. Vă temeți de momentul reîntregirii hipercalorice cu familia de Crăciun, Anul Nou sau alte sărbători ?

Vă imaginați deja repercusiunile când veți urca pe cântar ? Nu intrați în panică: nu trebuie să distrugeți petrecerile și momentele de convivialitate pentru grijile legate de greutatea corporală. Avem soluția de a menține o siluetă impecabilă: câteva zile de dietă de detoxifiere, înainte și după mese mari. Articol musai de notat în agendă.

O idee bună este să urmați o dietă lichidă, care constă din produse mărunțite, pireuri, sucuri și smoothie pe bază de ingrediente proaspete - favorizate mereu sunt fructele și legumele sezoniere. Organismul este capabil să reziste la o anumită acumulare de toxine, ca urmare a ritmului actual al a vieții. Uneori, însă, ne simțim fără nici o energie, cu dureri de cap, probleme de greutate, insomnie, alergii, schimbări de dispoziție, capacitate de analiză și  de concentrare scăzută.

Toate aceste simptome pot avea o singură cauză: excesul de toxine care ataca și slăbesc sistemul imunitar. O bună parte din acestea pot fi eliminate natural de către organism, cu condiția ca acesta să aibă o nutriție corectă iar organele să funcționeze corect. O dietă scurtă de detoxifiere - adică 3 până la 5 zile - va ajuta organismul să se detoxifice, să se purifice și să se reconstruiască.

Cura Detox lichidă poate include sucuri sau supe, alternate în funcție de gust. Ambele propuneri au avantaje considerabile: supele conțin o cantitate mai mare de fibre care pot satisface și susține bunăstarea gastrointestinală, în timp ce sucurile conțin o cantitate foarte mare de fructe și legume care ar fi dificil, sau fie consumate în formă solidă. Ambele realizează apoi o acțiune importantă de integrare a vitaminelor și mineralelor. Cei care se tem că nu pot să urmeze două sau trei zile de detoxifiere lichidă pot opta pentru o singură masă de sucuri presate la rece.

De altfel aceasta este o practică întotdeauna valabilă pentru a prelungi efectele regimului de detoxifiere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Feerie de iarnă cu miros de pizza

Afară ninge cu fulgi mari. Dar ce spun, parcă sunt bulgări care cad cu viteză în capetele oamenilor. În  fața ferestrei, în intersecție, s-a blocat o mașină. O alta vrea să o depășească și se împotmolește și ea. Nu se mai deosebește drumul de trotuar. Prăpădul alb e la apogeu.  Înăuntru, în casă, încă am bradul împodobit. Luminițele strălucesc în culori și parcă văd felii de pizza agățate de crengi. Închid ochii și îi deschid iar. Feliile triunghiulare sunt tot acolo, văd chiar și sosul cum se scurge pe parchet. E clar, mi-e foame. Centrala merge de câteva ore, dar tot mi-e frig. Mi-am pus o bască în cap, să mă încălzesc, dar fără rezultat. Ultima soluție e să pornesc cuptorul. De abia aștept momentul când bucătăria se va umple iar de arome. Recunosc, e și un mod de a-mi teroriza vecinii, care, podidiți de mirosurile din bucătăria mea, mă întreabă uneori ce am mai gătit. Și îmi mărturisesc că salivează abundent atunci când pe mine mă apucă cheful de bucătăreală. Pentru mine, gătitul

Ketchup-ul, sosul favorit al lui Jane Austen

“Îl avem cu toţii pe masă. O pastă roşie, mai degrabă lichidă, închisă într-un recipient din plastic. Nu ne-am putea închipui că, iniţial, ketchup-ul nu a avut nicio legătură cu pătlăgelele roşii, principalul ingredient, şi nici cu Italia, patria pastelor... Ketchup-ul, susţin istoricii, vine de la cuvântul chinezesc „koe-chiap” sau „ke-tsiap”, care se traduce prin saramură de peşte sau peşte fermentat. La origine, sosul semăna mai mult cu cel de soia pe care îl cunoaştem astăzi sau cu sosul Worcestershire, bazat pe saramura de peşte, ierburi şi condimente…” Continuarea articolului, aici: https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/ketchup-ul-sosul-favorit-al-lui-jane-austen  

Ce înseamnă, pentru tine, “cea mai bună pizza”?

Poate că e cea cu multă brânză, care să se întindă delicios atunci când desprinzi felia de pe farfurie, sau cea cu extra ciuperci şi şuncă tăiată în felii aproape transparente. Poate că e cea cu blat subţire şi crocant, care de abia susţine greutatea ingredientelor de deasupra, sau cea cu blat pufos, în care te afunzi atunci când muşti. Poate că e cea cu peperoni, după care îţi ia foc gura, într-o explozie de arome, sau cea cu sos dulce, ca în copilărie. Sau poate că cea mai bună pizza nu e cea cu cele mai potrivite ingrediente. Poate că gustul nu depinde numai de grosimea blatului sau de ketchup-ul pe care îl foloseşti, ci de locul unde te bucuri de mâncare. Poate preferi să mănânci pizza într-un restaurant fără fiţe, cu preţuri rezonabile şi unde încap la masă toţi prietenii tăi. Sau acasă, în pat, alături de iubita ta, în timp ce vă uitaţi la un film de dragoste şi ea te ţine de mână. Poate îţi place momentul acela când te hotărăşti să nu guşti doar o felie, ci să mănâ