Treceți la conținutul principal

Cum să fii în formă de sărbători fără a omite mesele principale

Experții manualelor de detoxifiere ne sugerează să nu renunțăm la mesele de Crăciun și de Anul Nou pentru a ne păstra în formă.

Detox înainte de sărbători? Da, da și din nou da. Nu mai este nevoie să săriți peste mesele de Crăciun sau Anul Nou pentru a rămâne în formă. Înainte și după mesele mari, totuși, urmați simple reguli de detoxifiere furate de la experți. Obiectivele principale fiind burta plată și pielea strălucitoare. Vă temeți de momentul reîntregirii hipercalorice cu familia de Crăciun, Anul Nou sau alte sărbători ?

Vă imaginați deja repercusiunile când veți urca pe cântar ? Nu intrați în panică: nu trebuie să distrugeți petrecerile și momentele de convivialitate pentru grijile legate de greutatea corporală. Avem soluția de a menține o siluetă impecabilă: câteva zile de dietă de detoxifiere, înainte și după mese mari. Articol musai de notat în agendă.

O idee bună este să urmați o dietă lichidă, care constă din produse mărunțite, pireuri, sucuri și smoothie pe bază de ingrediente proaspete - favorizate mereu sunt fructele și legumele sezoniere. Organismul este capabil să reziste la o anumită acumulare de toxine, ca urmare a ritmului actual al a vieții. Uneori, însă, ne simțim fără nici o energie, cu dureri de cap, probleme de greutate, insomnie, alergii, schimbări de dispoziție, capacitate de analiză și  de concentrare scăzută.

Toate aceste simptome pot avea o singură cauză: excesul de toxine care ataca și slăbesc sistemul imunitar. O bună parte din acestea pot fi eliminate natural de către organism, cu condiția ca acesta să aibă o nutriție corectă iar organele să funcționeze corect. O dietă scurtă de detoxifiere - adică 3 până la 5 zile - va ajuta organismul să se detoxifice, să se purifice și să se reconstruiască.

Cura Detox lichidă poate include sucuri sau supe, alternate în funcție de gust. Ambele propuneri au avantaje considerabile: supele conțin o cantitate mai mare de fibre care pot satisface și susține bunăstarea gastrointestinală, în timp ce sucurile conțin o cantitate foarte mare de fructe și legume care ar fi dificil, sau fie consumate în formă solidă. Ambele realizează apoi o acțiune importantă de integrare a vitaminelor și mineralelor. Cei care se tem că nu pot să urmeze două sau trei zile de detoxifiere lichidă pot opta pentru o singură masă de sucuri presate la rece.

De altfel aceasta este o practică întotdeauna valabilă pentru a prelungi efectele regimului de detoxifiere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Arome, mirosuri, parfumuri

V-ați gândit vreodată la importanța mirosurilor pentru noi, oamenii?
Desigur, noi nu suntem animale, nu avem simțul mirosului atât de fin precum câinii, spre exemplu, mirosurile nu sunt esențiale pentru viața noastră, și totuși...

Mă gândesc că, atunci când suntem printre mulți oameni, mereu ne facem o primă impresie în funcție de mirosul lor. Dacă miros a murdărie sau a transpirație, îi disprețuim. Îi catalogăm ca boschetari sau măcar ca nespălați ori neglijenți. Dacă miros a parfum, dar miros prea tare, spunem că sunt țoape. Dacă parfumul pare ieftin, iar este o bulină neagră pentru cel care îl poartă.

Când intrăm într-o casă străină, primul lucru pe care îl simțim este mirosul. Ne place dacă e aerisit sau dacă miroase vag a flori. Nu ne place dacă aerul este îmbâcsit sau dacă miroase a igrasie.

Dar dacă în casa străină în care am intrat miroase a mâncare? Un miros puternic de pizza ne va aminti că ne este foame. Un miros de ciocolată sau vanilie ne va da speranțe că gazda urmează să n…

Când mi-e poftă de pizza

Am citit undeva despre un studiu care arată că între creierele celor care amână tot timpul ceea ce au de făcut și ale celor care se apucă imediat de treabă există diferențe structurale. Eu, una, mă număr printre „procrastinators”, adică printre cei care își amână treburile cât de mult posibil.

Am început textul atât de savant doar pentru a vă spune că fac asta chiar și când mi-e poftă de ceva bun. Am zile în care mi se pune pata pe câte un aliment. În general este vorba despre alimente nesănătoase, desigur. Spre exemplu, într-o zi mi se pune pata pe parizer. Sunt în stare să mănânc un kilogram de parizer din cel mai scârbos, din cel mai ieftin, pe care îl găsesc la magazinul din blocul meu. Alteori mi se face o poftă incredibilă de pizza. Din care nu aș avea voie să mănânc, pentru că oricum am multe kilograme în plus și ar trebui, nu-i așa, să ronțăi doar cotoare de varză. Deci, cum spuneam, creierul meu urlă „pizza!!!”. Cel mai simpu ar fi să mă îmbrac, să cobor în stradă și să merg c…

Condimente pentru pizza: 8 idei delicioase

Pizza se naște ca o mâncare  din popor din cauza simplității materiilor prime folosite atât pentru a face aluatul, cat si pentru a combina condimentele care poate satisface si atrage chiar și regii. De-a lungul timpului, această mâncare a fost adesea văzută ca o mâncare aproape improvizată, plasată în fundal în comparație cu alte feluri de mâncare fină de gastronomie națională; acum însă pizza  poartă  haine noi, se potrivește chiar printre preferintele gurmanzilor.

Pizza este perfectă atunci când este îmbogățită de condimente simple, dar este, de asemenea, capabilă să uimească ca un vehicul versatil de excelență gastronomică. Există, totuși, unele toppinguri  care sunt adevărate pietre de temelie, clasice, atemporale sau un mariaj al gusturilor.

Pentru o Pizza Margherita autentică - roșii decojite, ulei de măsline extra virgin, mozzarela din lapte de vacă numită fiordilatte, busuioc: sunt ABC-ul  pentru o margherita de calitate. Regina pizzelor își găsește punctul forte în simplita…