Treceți la conținutul principal

Cele mai controversate tipuri de pizza

„În Marea Britanie, a fost lansată o pizza acoperită de macaroane și brânză. Conține sos bechamel, macaroane, sos de brânză, brânză și ceapă crocantă. Nu e de mirare că internauții par să adore acest nou tip de „pizza”, considerat de mulți „o bombă calorică”, notează The Telegraph.
Nu e prima oară când toppingul de pe pizza stârnește discuții. În februarie, președintele Islandei a spus că ar interzice ananasul ca topping pe pizza. Acestea sunt alte varietăți de pizza care împart iubitorii de pizza în tabere diferite.”

 Continuarea articolului, aici: https://www.ebinedestiut.ro/s/cele-mai-controversate-tipuri-de-pizza-cu-macaroane-sau-cu-banana-si-curry/#.Wg9WkDdx3IU

„Orizza” - pizza cu blat de orez. Amestecul orezului cu blatul clasic, apărut în Taiwan și Coreea de Sud, întinde definiția pizzei la limită.

Pizza cu hot dog în aluat. În 2012, după ce brânza în blat a fost deja primită cu drag de americani, dar nu și de italieni, americanii au avut ocazia să guste și hot dog-ul în blat, rețetă care nu a avut același succes. După ce a fost scoasă din comerț, a apărut o petiție online pentru a aduce înapoi hot dog-ul în crustă, dar doar 77 au semnat-o.

Pizza cu porc de Guineea. Să mâncăm drăgălașul porc de Gunineea poate suna dur pentru noi, dar în Peru și Ecuador este o specialitate.

Pizza cu banana și curry. Pentru cei care consideră ca pizza Hawaiiană nu este bună, să încerce vartianta suedeză. Conține: banană, sos de curry, șuncă și bucăți mici de spaghete. Potrivit unei recenzii, pizza suedeză, nu ar fi totuși „așa de îngrozitoare”.

Pizza cu ciocolată - Pizza servită ca desert este o invenție nouă, care nu a fost primită bine de tradiționaliști, însă i-a încântat pe cei pasionați de dulciuri. O astfel de pizza, cu un diametru de 15 centimetri are 816 calorii.

Pizza micul dejun englezesc. Singurul lucru care poate enerva un englez, este să devii creativ cu micul lor dejun național. Adăugarea unui blat de pizza pe micul dejun englezesc cu siguranță ar fi interzis dacă președintele Islandei ar avea ceva de spus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sâmbătă cu pizza

Sâmbătă am avut o nesperată zi liberă, aşa că mi-am spus să îmi fac de cap. M-am trezit târziu, deşi aveam de scris, şi pe la 12 am ieşit prin cartier, deşi îmi spusesem că nu voi ieşi din casă în ziua aceea.
Mi-am cumpărat nişte beri de la magazinul din colţ, apoi am mers la pizzeria despre care unele voci spun că ar fi cea mai bună din oraş. Acolo servea o singură domnişoară şi se vedea că de abia face faţă comenzilor. I-am spus că vreau o pizza pentru acasă.
Am consultat meniul şi iniţial am vrut să mă opresc la Pizza Primavera. Într-adevăr, era o vreme de primăvară, deşi era octombrie, cu soare şi păsări cântând, chiar dacă la magazinul din colţ au apărut primele mandarine, care convieţuiau paşnic cu nişte castane de import. Până la urmă, însă, am optat pentru Pizza Capriciosa, pentru că şi eu, în ultima vreme, m-am dovedit a fi capricioasă.
Domnişoara nu m-a întrebat dacă vreau ketchup, iar eu am uitat să precizez, fapt pe care aveam să îl regret mai târziu. Mi s-a spus că pizza …

De Crăciun mâncăm pizza

O parte importantă a tradițiilor de Crăciun sunt cele culinare. Mesele se umplu cu sarmale, friptură de porc, șnițele, salată boeuf și cozonaci.
Însă în fiecare familie există tradiții proprii, și se lasă și puțin loc pentru mici experimente. Mai ales în familiile unde sunt copii, e important să se gătească și feluri care să le placă acestora, altfel există riscul ca ei să se îndoape cu cozonac și să nu mai mănânce mâncare „adevărată”.

Eu vă propun ca de Crăciun să încercați... pizza. Pizza de sărbătoare, cu cârnați (dacă vă plac) sau cu alte ingrediente pe care le încercați mai rar, cum ar fi somonul sau ananasul. Copiilor cu siguranță le va plăcea o pizza cu cât mai puține ingrediente. Puteți pregăti mini-pizza, decupând blaturile la mărimea unei palme (puteți face asta folosind un pahar), pe care apoi să le așezați pe un platou și pe care să le serviți ca aperitiv.

Pentru a le da o satisfacție celor mici, va trebui să vă puneți imaginația la lucru. Din aluatul pentru blat veți putea…

Centrul Vechi, sărățele și Crăciun în avans

Zilele trecute am fost la București, cu treburi. M-am cazat acasă la două prietene, undeva în Centrul Vechi. Sâmbătă, în jurul prânzului, am vizitat târgul de carte, apoi, pe un frig de crăpau oasele, ne-am întors acasă. Am intrat doar la un Mega și am cumpărat două sticle de vin rose. Urma să avem musafiri în seara aceea.

Odată ajunse acasă, am luat prânzul, iar apoi eu m-am culcat puțin. Mă chinuia o răceală și aveam o permanentă stare de somnolență.

Am dormit mai mult decât îmi planificasem. Când m-am trezit, m-am dus în bucătărie. Mirosea bestial a aluat copt. Fetele erau ocupate: făceau sărățele și clătite. Maria decupa din aluat inimioare, ursuleți, omuleți și steluțe, le dădea cu sare și apoi presăra chimen. Kira pregătea aluatul pentru clătite, în timp ce cânta „Chestnuts roasting on an open  fire”. O frumoasă colindă americană.

M-am oferit să le ajut, dar m-au refuzat categoric. M-au trimis la masă și mi-au spus să deschid sticla de vin. Vinul era ușor, demisec și mergea bine cu…