Treceți la conținutul principal

Cele mai controversate tipuri de pizza

„În Marea Britanie, a fost lansată o pizza acoperită de macaroane și brânză. Conține sos bechamel, macaroane, sos de brânză, brânză și ceapă crocantă. Nu e de mirare că internauții par să adore acest nou tip de „pizza”, considerat de mulți „o bombă calorică”, notează The Telegraph.
Nu e prima oară când toppingul de pe pizza stârnește discuții. În februarie, președintele Islandei a spus că ar interzice ananasul ca topping pe pizza. Acestea sunt alte varietăți de pizza care împart iubitorii de pizza în tabere diferite.”

 Continuarea articolului, aici: https://www.ebinedestiut.ro/s/cele-mai-controversate-tipuri-de-pizza-cu-macaroane-sau-cu-banana-si-curry/#.Wg9WkDdx3IU

„Orizza” - pizza cu blat de orez. Amestecul orezului cu blatul clasic, apărut în Taiwan și Coreea de Sud, întinde definiția pizzei la limită.

Pizza cu hot dog în aluat. În 2012, după ce brânza în blat a fost deja primită cu drag de americani, dar nu și de italieni, americanii au avut ocazia să guste și hot dog-ul în blat, rețetă care nu a avut același succes. După ce a fost scoasă din comerț, a apărut o petiție online pentru a aduce înapoi hot dog-ul în crustă, dar doar 77 au semnat-o.

Pizza cu porc de Guineea. Să mâncăm drăgălașul porc de Gunineea poate suna dur pentru noi, dar în Peru și Ecuador este o specialitate.

Pizza cu banana și curry. Pentru cei care consideră ca pizza Hawaiiană nu este bună, să încerce vartianta suedeză. Conține: banană, sos de curry, șuncă și bucăți mici de spaghete. Potrivit unei recenzii, pizza suedeză, nu ar fi totuși „așa de îngrozitoare”.

Pizza cu ciocolată - Pizza servită ca desert este o invenție nouă, care nu a fost primită bine de tradiționaliști, însă i-a încântat pe cei pasionați de dulciuri. O astfel de pizza, cu un diametru de 15 centimetri are 816 calorii.

Pizza micul dejun englezesc. Singurul lucru care poate enerva un englez, este să devii creativ cu micul lor dejun național. Adăugarea unui blat de pizza pe micul dejun englezesc cu siguranță ar fi interzis dacă președintele Islandei ar avea ceva de spus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vara, la terasă

A venit vara. Terasele sunt pline. Când se lasă seara, se aud clinchete. De halbe, de furculițe lovite de farfurii. Berea și pizza sunt în top. E drept, sunt și câteva dudui care preferă salata. Numai că salata nu merge cu bere. Așa că beau apă plată cu lămâie. Un meniu potrivit pentru doamnele și domnișoarele obsedate de numărul de calorii îngurgitate. Pentru oamenii de gașcă, însă, există un alt meniu. Pizza și bere, cum spuneam. Bine, mai sunt și cei care cer platourile acelea imense cu cărnuri. Mici, bacon, cârnați, chestii. Nu spun, merg și acelea cu bere. Sunt okeiuțe. Dar pizza rămâne prima în topul preferințelor. Pizza place tuturor. De la copii la bătrâni. Femei și bărbați. „Carnivori” și vegetarieni. Toți salivează când aud de pizza. De altfel, nimeni nu spune „mergem la o salată”. Nici măcar „mergem la un cârnat”. Dar toată lumea a spus cel puțin o dată în viață „mergem la pizza”. E atât de firesc! Pizza merge atunci când ieși cu familia. Dar și atunci când ieși cu gașca

Pauza de pizza

Când am fost în Franța, cel mai tare m-a impresionat religiozitatea cu care se respectă siesta. Între orele 12 și 14, toată lumea este în pauză de masă. Practic, o țară întreagă este paralizată timp de două ore. În afară de restaurante și magazine, totul este închis: oamenii trebuie să mănânce și să se odihnească. În România, un astfel de obicei lipsește cu desăvârșire. Dar, cum tot oameni suntem și noi, trebuie să mâncăm în intervalul celor opt ore, cât se presupune că stăm la serviciu. Așa că furăm niște timp din program și, mai pe față, mai pe ascuns, ciugulim câte ceva. Că e vorba de un sandvici sau de o masă copioasă, asta depinde de la caz la caz, în funcție de buget, de pofta de mâncare, de tupeu și, nu în ultimul rând, de șefi. Dacă vrei să mănânci bine și să-ți oferi o jumătate de oră de bucurie, este foarte probabil că vei comanda  o pizza. Ea are avantajul că este concomitent un aliment simplu și bogat, cu un buchet de arome care îți dă senzația mâncării bine gătite, și ca

Care vor fi tendinţele culinare în 2018

Pinterest, site-ul care inspiră milioane de utilizatori în materie de modă, design interior, alimentaţie, vacanţe, a dat publicităţii câteva preparate despre care crede că vor fi la modă în 2018. Bazându-se pe analiza căutărilor celor peste 200 de milioane de utilizatori au ajuns la câteva concluzii interesante. Articolul complet, aici: http://www.descopera.ro/dnews/16911446-care-vor-fi-tendintele-culinare-in-2018 Doar cateva exemple: Super cafelele Cafelelor li s-au adăugat din ce în ce mai des arome care să le potenţeze beneficiile. De exemplu, diverse tipuri de proteine pudră sau colagen sunt puse în cafea. Pasionaţii de cafea merg şi mai departe şi adaugă în băutura lor preferată banane sau fulgi de ovăz transformând-o într-un smoothie. Aromele marocane Potrivit Pinterest, postările despre alimente marocane au crescut anul trecut cu 2579 procente. Utilizatorii au căutat chimen, cardamon, coriandru, măsline, lămâi murate sau mâncăruri înăbuşite. Proteinele de origine veg