Dacă vei fi gazdă de Revelion, e clar că nu ţi-ai asumat o misiune uşoară. Îţi doreşti petrecerea perfectă, dar orice detaliu poate da totul peste cap. Aşa că, dacă până acum te-ai asigurat doar că ai o rochie deosebită şi destule provizii pentru a hrăni o trupă de prieteni înfometaţi (şi, mai ales, însetaţi), e cazul să începi să te gândeşti şi la celelalte aspecte ale problemei.
În primul rând, trebuie să te asiguri că ai destule scaune pentru ca toată lumea să se poată aşeza la masă. Apoi, că ai suficiente farfurii, boluri, tacâmuri şi pahare. E clar că nu se va dansa tot timpul, aşa că dacă ai în casă doar o canapea mică şi două fotolii, e cazul să faci rost de nişte tabureţi comozi. Ţine minte că oaspeţii, în astfel de ocazii, au obiceiul să îşi bage nasul peste tot, aşa că nu lăsa niciun colţ al casei în dezordine, sperând că musafirii nu vor observa.
Băutura trebuie să fie suficientă şi pentru toate gusturile: tărie pentru bărbaţi, lichioruri pentru femei, vin şi bere pentru toată lumea. Şi, desigur, nu uita şampania sau vinul spumos pentru miezul nopţii. În niciun caz nu trebuie să serveşti licoarea în pahare din plastic, ci neapărat în pahare de sticlă, chiar dacă sunt din cele mai ieftine.
În ceea ce priveşte mâncarea, nu e necesar să faci multe feluri. E suficient să ai un fel principal şi un desert, cu condiţia să ai aperitive variate şi suficiente. Aperitivele sunt foarte apreciate în astfel de ocazii. Lumea le poate ciuguli chiar dacă nu stă neapărat la masă, ci între două dansuri, povestind cu prietenii sau alături de un pahar de băutură.
În ceea ce priveşte aperitivele, e cazul să-ţi laşi imaginaţia să zburde. Sau, dacă nu ai imaginaţie, să cauţi reţete cât mai variate. O idee foarte bună pentru astfel de ocazii o reprezintă mini-pizza. Făcute pe bază de aluat obişnuit de pizza, dar tăiat în bucăţi mici (aluatul se taie când e crud, eventual cu ajutorul unui pahar, pentru a obţine forme rotunde), aceste mini-pizza pot avea un număr mare de variante, în funcţie de ingredientele aşezate deasupra. Astfel, fiecare oaspete va găsi cel puţin un fel preferat. Faptul că ele sunt tăiate în bucăţi mici le face mai uşor de mâncat, eliminându-se riscul ca oaspeţii să îşi păteze hainele de sărbătoare cu grăsime. Puteţi face mini-pizza cu mai multe feluri de brânză, cu şuncă, cu ciuperci, cu porumb, cu bacon etc. Înainte de a le servi, le puteţi stropi cu câteva picături de ketchup. Dacă ştiţi că unii dintre invitaţi sunt vegetarieni, e neapărat necesar să ţineţi cont de asta şi să preparaţi câteva variante fără carne. Scopul dumneavoastră este ca fiecare oaspete să se simtă bine, iar petrecerea să fie una reuşită.
În primul rând, trebuie să te asiguri că ai destule scaune pentru ca toată lumea să se poată aşeza la masă. Apoi, că ai suficiente farfurii, boluri, tacâmuri şi pahare. E clar că nu se va dansa tot timpul, aşa că dacă ai în casă doar o canapea mică şi două fotolii, e cazul să faci rost de nişte tabureţi comozi. Ţine minte că oaspeţii, în astfel de ocazii, au obiceiul să îşi bage nasul peste tot, aşa că nu lăsa niciun colţ al casei în dezordine, sperând că musafirii nu vor observa.
Băutura trebuie să fie suficientă şi pentru toate gusturile: tărie pentru bărbaţi, lichioruri pentru femei, vin şi bere pentru toată lumea. Şi, desigur, nu uita şampania sau vinul spumos pentru miezul nopţii. În niciun caz nu trebuie să serveşti licoarea în pahare din plastic, ci neapărat în pahare de sticlă, chiar dacă sunt din cele mai ieftine.
În ceea ce priveşte mâncarea, nu e necesar să faci multe feluri. E suficient să ai un fel principal şi un desert, cu condiţia să ai aperitive variate şi suficiente. Aperitivele sunt foarte apreciate în astfel de ocazii. Lumea le poate ciuguli chiar dacă nu stă neapărat la masă, ci între două dansuri, povestind cu prietenii sau alături de un pahar de băutură.
În ceea ce priveşte aperitivele, e cazul să-ţi laşi imaginaţia să zburde. Sau, dacă nu ai imaginaţie, să cauţi reţete cât mai variate. O idee foarte bună pentru astfel de ocazii o reprezintă mini-pizza. Făcute pe bază de aluat obişnuit de pizza, dar tăiat în bucăţi mici (aluatul se taie când e crud, eventual cu ajutorul unui pahar, pentru a obţine forme rotunde), aceste mini-pizza pot avea un număr mare de variante, în funcţie de ingredientele aşezate deasupra. Astfel, fiecare oaspete va găsi cel puţin un fel preferat. Faptul că ele sunt tăiate în bucăţi mici le face mai uşor de mâncat, eliminându-se riscul ca oaspeţii să îşi păteze hainele de sărbătoare cu grăsime. Puteţi face mini-pizza cu mai multe feluri de brânză, cu şuncă, cu ciuperci, cu porumb, cu bacon etc. Înainte de a le servi, le puteţi stropi cu câteva picături de ketchup. Dacă ştiţi că unii dintre invitaţi sunt vegetarieni, e neapărat necesar să ţineţi cont de asta şi să preparaţi câteva variante fără carne. Scopul dumneavoastră este ca fiecare oaspete să se simtă bine, iar petrecerea să fie una reuşită.
Comentarii
Trimiteți un comentariu