Treceți la conținutul principal

Sapte ponturi pentru masa de Revelion

Masa de Anul Nou este o adevarata provocare pentru orice gospodina. Si cum astfel de evenimente aduna la un loc familia si prietenii, este cat mai bine sa ai totul pus la punct. Vrei ca toti sa se simta bine si sa existe o atmosfera minunata, care sa va imbie la petrecere. Felurile tale de mancare sunt oricum minunate, dar iata cum le poti sublinia si mai mult valoarea!

Articolul complet, aici: https://retete.eva.ro/retete-pentru-sarbatori/sapte-ponturi-pentru-masa-de-revelion-articol-3720.html


"Insufleteste" platourile si vasele bufetului cu mici ornamente de sarbatori, verdeata sau plante comestibile (nu uita ca pointsettia nu sunt recomandabile in acest caz, fiind toxice si otravitoare!) sau fructe si legume apetisante, extrem de decorative.

Pastreaza curatenia si evita aglomerarea de farfurii si pahare folosite, punand la dispozitia oaspetilor o zona usor accesibila, in care acestia sa isi poata lasa vesela utilizata. De asemenea, imprastie prin colturile camerelor mai multe cosuri de gunoi.

Nu uita de "soferii desemnati" ai serii si de prietenii tai prea putin amatori de bauturi alcoolice! Fa-ti provizii de bauturi non-alcoolice sau cocktail-uri distractive, festive si cat mai colorate!

Nu trebuie sa iti faci griji pentru finantele necesare pentru o astfel de petrecere. Spre exemplu, poti economisi banii in ceea ce priveste paharele de sampanie - nu este obligatoriu sa le oferi invitatilor cele mai fine pahare din cristal (ca sa nu mai spunem de riscul spargerii lor...). Paharele din sticla obisnuita, dar adecvate evenimentului, ii vor face fericiti pe toti cei dragi la auzul clinchetului vesel, cu ocazia toastului de la miezul noptii!

Un ritm mai domol al serii te va ajuta sa mentii in permanenta in circulatie preparatele proaspete si bautura, in special daca ai de gand sa treci in noul an alaturi de toti invitatii tai.

Gandeste-te sa servesti de la trei pana la cinci aperitive de persoana, pe ora. Lasa-ti invitatii sa isi "lungeasca" gaturile dupa micul bufet amenajat, bogat in platouri cu sortimente de carne, branza, salate, paine si condimente, legume si sosuri, boluri cu nuci, alune, masline umplute si chipsuri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum era să divorţez din pricina unei pizza

La începutul lunii trecute, într-o seară, soţul meu a ajuns acasă cam cu o jumătate de oră mai târziu decât de obicei. Nu era mult şi se mai întâmpla să întâzie câteva minute. De obicei, uita de el la o bârfă cu colegii  de serviciu, sau juca Solitair în birou. Alteori erau blocaje în trafic sau trebuia să facă un ocol, să cumpere una, alta pentru casă, de la supermarket.

Dar în seara aceea nu era nimic de acest gen. Am observat că avea o pată pe cămaşă, în zona pieptului, şi i-am cerut să se dezbrace. Urma să pun haine la spălat. L-am văzut că se codeşte şi imediat am intrat la idei. M-am închis în baie, cu cămaşă cu tot, şi am analizat pe îndelete pata. Părea o combinaţie de ulei şi sos de roşii. Bine că nu e ruj, m-am gândit, şi imediat am intrat la idei. Am pus maşina de spălat la treabă şi m-am întors la soţul meu.

-Vrei să mănânci ceva? Avem ardei umpluţi, i-am spus.
-Nu mi-e foame, mi-a răspuns, iar mie mi-a urcat tensiunea imediat. Ardeii umpluţi erau mâncarea lui preferată. Nu …

Fericirea e într-o felie de pizza

Ce vrei să te faci când o să fii mare?, mă întrebau toţi adulţii din viaţa mea în urmă cu nişte ani buni. Iar eu răspundeam: ginecolog, jurnalist, mamă a zece copii adoptaţi, în funcţie de perioada în care mă aflam. Dacă m-ar întreba azi, le-aş spune că aş vrea să mă fac Dumnezeu. Nu mult, doar pentru un minut, şi să dau o singură poruncă: anul să conţină mai multe luni august. Una este mult prea puţin. Şi doar ştim că luna august este luna bucuriei, când rudele şi prietenii noştri plecaţi peste mări şi ţări se întorc acasă. Din păcate, doar o dată pe an.

În perioada aceea, de abia aştepţi să se termine orele de serviciu ca să poţi să te întâlneşti cu ei. Îi convoci în centrul vechi, le arăţi terasele, le spui denumirile lor, alegeţi una şi vă aşezaţi la o masă. Comandaţi limonade şi pizza, iar unul dintre copii se supără că la terasa voastră nu se serveşte pizza Marguerita. Celălalt copil îşi comandă pizza cu multă brânză, sau, cum spune el, “quatre fromages”.

A trăit deja în Franţa j…

Vine diaspora acasă. Pizza sau mamaliga ?

August. Perioada concediilor. Diaspora se întoarce acasă. Pentru o lună, se reunesc fiica cu mame, nurori cu soacre, fii cu taţi şi gineri cu socri. Timp de o lună, aragazul din bucătărie funcţionează mai mult ca niciodată, duşul e mereu ocupat şi dormitoarele sunt supraaglomerate.

Adela a venit din Italia. Are un job acolo, la fel şi soţul ei, român şi el. Au doi copii născuţi la Milano, pe care mama Adelei, Viorica, de abia aşteaptă să-i vadă. Se înţelege greu cu ei – copiii nu prea o rup româneşte – dar se bucură să-i vadă şi le cumpără o grămadă de jucării. De care, de altfel, copiii se plictisesc mai repede decât ai crede.

În prima seară, Adela şi Viorica au stat de vorbă. Despre jobul Adelei, despre cât de bine câştigă, despre copiii care au răcit de trei ori anul ăsta, despre munca grea a soţului, despre medicamentele scumpe din România, despre mărirea pensiilor, despre cumpărăturile care sunt mai scumpe anul ăsta decât în toamnă, despre bulionul pus pe iarnă şi despre toţi vecin…