Treceți la conținutul principal

Care vor fi tendinţele culinare în 2018

Pinterest, site-ul care inspiră milioane de utilizatori în materie de modă, design interior, alimentaţie, vacanţe, a dat publicităţii câteva preparate despre care crede că vor fi la modă în 2018. Bazându-se pe analiza căutărilor celor peste 200 de milioane de utilizatori au ajuns la câteva concluzii interesante.

Articolul complet, aici: http://www.descopera.ro/dnews/16911446-care-vor-fi-tendintele-culinare-in-2018

Doar cateva exemple:

Super cafelele
Cafelelor li s-au adăugat din ce în ce mai des arome care să le potenţeze beneficiile. De exemplu, diverse tipuri de proteine pudră sau colagen sunt puse în cafea. Pasionaţii de cafea merg şi mai departe şi adaugă în băutura lor preferată banane sau fulgi de ovăz transformând-o într-un smoothie.

Aromele marocane
Potrivit Pinterest, postările despre alimente marocane au crescut anul trecut cu 2579 procente. Utilizatorii au căutat chimen, cardamon, coriandru, măsline, lămâi murate sau mâncăruri înăbuşite.

Proteinele de origine vegetală
Nu toate proteinele au sursă animală. Lintea, quinoa, cânepa sau fasolea sunt surse excelente de proteine şi pot înlocui carnea în multe preparate.

Mazărea păstăi
Utilizatorii au salvat cu 273% mai multe linkuri despre păstăile de mazăre decât anul trecut. Sunt consumate alături de usturoi, limetă, ulei de măsline şi condimente în loc de gustare. 

Condimentele coreene
Gochujang este unul dintre cele mai căutate condimente pe Pinterest. Are o aromă dulceagă şi poate fi folosit pentru sosuri, marinade sau tocăniţe. Cel mai des este adăugat la preparatele de pui.

Ghee
Ghee este un unt clarifiat, fără lactoză ceea ce îl face preferatul multor utilizatori care urmează anumite diete. Se poate face şi în casă sau poate fi cumpărat de la magazinele cu produse indiene.

Deserturi fără lactate
Deserturile vegane s-au tot îmbunătăţit de-a lungul anilor. Uleiul de cocos a început să substituie din ce în ce mai mult untul, iar seminţele de in ouăle. Unele deserturi fără lactate pot fi mai decadente decât cele clasice.

Cocktailurile fără alcool
Cocktailurile fără alcool au devenit din ce în ce mai sofisticate. Au apărut din ce în ce mai multe reţete, cu ingrediente aromate, rare şi cu texturi neobişnuite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă, pentru tine, “cea mai bună pizza”?

Poate că e cea cu multă brânză, care să se întindă delicios atunci când desprinzi felia de pe farfurie, sau cea cu extra ciuperci şi şuncă tăiată în felii aproape transparente.

Poate că e cea cu blat subţire şi crocant, care de abia susţine greutatea ingredientelor de deasupra, sau cea cu blat pufos, în care te afunzi atunci când muşti.
Poate că e cea cu peperoni, după care îţi ia foc gura, într-o explozie de arome, sau cea cu sos dulce, ca în copilărie.
Sau poate că cea mai bună pizza nu e cea cu cele mai potrivite ingrediente. Poate că gustul nu depinde numai de grosimea blatului sau de ketchup-ul pe care îl foloseşti, ci de locul unde te bucuri de mâncare. Poate preferi să mănânci pizza într-un restaurant fără fiţe, cu preţuri rezonabile şi unde încap la masă toţi prietenii tăi. Sau acasă, în pat, alături de iubita ta, în timp ce vă uitaţi la un film de dragoste şi ea te ţine de mână.
Poate îţi place momentul acela când te hotărăşti să nu guşti doar o felie, ci să mănânci după pofta i…

Cum alegem vinul pentru pizza

O pizza aburindă, abia scoasă din cuptor face cu ochiul oricăruia dintre noi. Capricciosa, Quattro stagioni, Diavola... sortimentele acestui arhicunoscut preparat cu origini italiene se bucură de o diversitate extraordinară, mai ales dacă ţinem cont şi că a fost adaptat după specificul fiecărei regiuni.
E drept, de multe ori alegem să comadăm pizza în momentele în care fie suntem pe fugă, fie nu ştim exact ce-am vrea să mâncăm. Avem totuşi şi alternativa de a prepara pizza în bucătăria proprie, după o reţetă perfect pe gusturile noastre.
Atunci când avem la masă pizza ne este foarte la îndemână, de multe ori din comoditate, să alegem alături de ea o bere sau un suc. Există însă şi o gamă largă de vinuri care complimentează mult mai bine deliciul din farfurie. Ca pentru orice preparat culinar însă, alegerea vinului ar trebui să ţină seama de o serie de reguli.
Continuarea articolului, aici: https://wineful.ro/cum-alegi-vinul-pentru-pizza/ .

Cum era să divorţez din pricina unei pizza

La începutul lunii trecute, într-o seară, soţul meu a ajuns acasă cam cu o jumătate de oră mai târziu decât de obicei. Nu era mult şi se mai întâmpla să întâzie câteva minute. De obicei, uita de el la o bârfă cu colegii  de serviciu, sau juca Solitair în birou. Alteori erau blocaje în trafic sau trebuia să facă un ocol, să cumpere una, alta pentru casă, de la supermarket.

Dar în seara aceea nu era nimic de acest gen. Am observat că avea o pată pe cămaşă, în zona pieptului, şi i-am cerut să se dezbrace. Urma să pun haine la spălat. L-am văzut că se codeşte şi imediat am intrat la idei. M-am închis în baie, cu cămaşă cu tot, şi am analizat pe îndelete pata. Părea o combinaţie de ulei şi sos de roşii. Bine că nu e ruj, m-am gândit, şi imediat am intrat la idei. Am pus maşina de spălat la treabă şi m-am întors la soţul meu.

-Vrei să mănânci ceva? Avem ardei umpluţi, i-am spus.
-Nu mi-e foame, mi-a răspuns, iar mie mi-a urcat tensiunea imediat. Ardeii umpluţi erau mâncarea lui preferată. Nu …