Treceți la conținutul principal

Cum era să divorţez din pricina unei pizza

La începutul lunii trecute, într-o seară, soţul meu a ajuns acasă cam cu o jumătate de oră mai târziu decât de obicei. Nu era mult şi se mai întâmpla să întâzie câteva minute. De obicei, uita de el la o bârfă cu colegii  de serviciu, sau juca Solitair în birou. Alteori erau blocaje în trafic sau trebuia să facă un ocol, să cumpere una, alta pentru casă, de la supermarket.

Dar în seara aceea nu era nimic de acest gen. Am observat că avea o pată pe cămaşă, în zona pieptului, şi i-am cerut să se dezbrace. Urma să pun haine la spălat. L-am văzut că se codeşte şi imediat am intrat la idei. M-am închis în baie, cu cămaşă cu tot, şi am analizat pe îndelete pata. Părea o combinaţie de ulei şi sos de roşii. Bine că nu e ruj, m-am gândit, şi imediat am intrat la idei. Am pus maşina de spălat la treabă şi m-am întors la soţul meu.

-Vrei să mănânci ceva? Avem ardei umpluţi, i-am spus.
-Nu mi-e foame, mi-a răspuns, iar mie mi-a urcat tensiunea imediat. Ardeii umpluţi erau mâncarea lui preferată. Nu o refuza niciodată, dar niciodată.
-Ţi-ai mâncat sandviciul la prânz?, l-am mai interogat.
-Da, a fost bun, cum numai tu ştii să-l faci.
Linguşeli. În acest moment ştiam deja că se simte vinovat.
-Şi ce ai mai mâncat azi, pe lângă sandvici?
-Nimic.

M-am aşezat lângă el, l-am privit în ochi, i-am strâns mâna, şi i-am spus:
-Ţuţule, tu mă înşeli.
-Nu, nici vorbă, mi-a spus, pălind. De unde ai scos asta?
-Aveai o pată de ruj pe cămaşă.
-Da de unde! Am fost la pizza cu Romeo şi cu Sandu şi mi-a căzut o bucată pe cămaşă. Asta a fost tot.
-Păi şi de ce nu mi-ai spus aşa?
-N-am vrut să te superi, iepuraş.

Ceva nu se lega. Romeo şi Sandu erau amândoi căsătoriţi, iar nevestele lor îi aşteptau acasă cu câte două feluri de mâncare. De ce să îşi strice banii pe pizza, când puteau foarte bine să îi cheltuiască pe bere?!

Le-am sunat pe soţiile amândurora şi le-am întrebat dacă soţii lor au cinat acasă. Mi-au spus că au mâncat ca sparţii. În acel moment, am fost sigură că Ţuţu are o amantă. Mi-am sunat avocatul si i-am spus să pregătească hârtiile de divorţ. Pe Ţuţu l-am trimis la maică-sa, nu mai suportam să dorm cu el în casă. Pentru prima oară, îmi părea rău că suportasem mii de nopţi albe, în care nu puteam pune geană pe geană din pricina sforăiturilor lui.

După două săptămâni, Ţuţu m-a sunat. Mi-a spus să nu mă enervez, dar că vrea să mă invite la o pizza. I-am trântit telefonul în nas, dar m-a sunat din nou. Mi-a spus că se deschisese o nouă pizzerie în oraş şi că adora să meargă acolo. Era locul unde se simţea bine, atmosfera îi pria şi pizza era delicioasă. Acum ar fi vrut să împărtăşeasc această bucurie cu mine. Nimănui nu îi oferise această onoare până acum.

În seara aceea, mi-am sunat avocatul şi i-am spus să oprească demersurile pentru divorţ. M-am bucurat de prezenţa soţului meu, pe care l-am regăsit plin de pasiune. Iar a doua zi am gătit pentru el pizza. De atunci, în familia noastră domneşte pacea şi bucuria vieţii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pizzaiolo în patrimoniul UNESCO - pizza care a cucerit lumea

Arta cu care napoletanii prepară pizza – denumită pizzaiolo – a fost declarată parte din patrimoniul imaterial al umanității, a decis UNESCO.

Astfel, priceperea napoletană e recunoscută acum, alături de alte comori precum decorațiile murale saudite, realizate de femei.

Înscrierea este una simbolică, dar sprijină eforturile locuitorilor din Napoli care au inventat vestitutul preparat.

Comitetul UNESCO s-a reunit pe o insulă sud-coreeană pentru a examina mai bine de 30 de solicitări de înscriere pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural al umanităţii.

Pizzaiolo – sau priceperea napoletanilor în a prepara pizza – a fost susținută pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO de 2 milioane de persoane, care au semnat o petiție online în acest sens.

Dincolo de abilitatea mișcărilor, pizza napoletană e făcută din cântece, zâmbete și spectacol, artă care datează din secolul al 16-lea.

Ministrul italian al agriculturii – Maurizio Martina – a salutat decizia UNESCO: „Un nou pas pentru protej…

Ce înseamnă, pentru tine, “cea mai bună pizza”?

Poate că e cea cu multă brânză, care să se întindă delicios atunci când desprinzi felia de pe farfurie, sau cea cu extra ciuperci şi şuncă tăiată în felii aproape transparente.

Poate că e cea cu blat subţire şi crocant, care de abia susţine greutatea ingredientelor de deasupra, sau cea cu blat pufos, în care te afunzi atunci când muşti.
Poate că e cea cu peperoni, după care îţi ia foc gura, într-o explozie de arome, sau cea cu sos dulce, ca în copilărie.
Sau poate că cea mai bună pizza nu e cea cu cele mai potrivite ingrediente. Poate că gustul nu depinde numai de grosimea blatului sau de ketchup-ul pe care îl foloseşti, ci de locul unde te bucuri de mâncare. Poate preferi să mănânci pizza într-un restaurant fără fiţe, cu preţuri rezonabile şi unde încap la masă toţi prietenii tăi. Sau acasă, în pat, alături de iubita ta, în timp ce vă uitaţi la un film de dragoste şi ea te ţine de mână.
Poate îţi place momentul acela când te hotărăşti să nu guşti doar o felie, ci să mănânci după pofta i…

Condimente pentru pizza: 8 idei delicioase

Pizza se naște ca o mâncare  din popor din cauza simplității materiilor prime folosite atât pentru a face aluatul, cat si pentru a combina condimentele care poate satisface si atrage chiar și regii. De-a lungul timpului, această mâncare a fost adesea văzută ca o mâncare aproape improvizată, plasată în fundal în comparație cu alte feluri de mâncare fină de gastronomie națională; acum însă pizza  poartă  haine noi, se potrivește chiar printre preferintele gurmanzilor.

Pizza este perfectă atunci când este îmbogățită de condimente simple, dar este, de asemenea, capabilă să uimească ca un vehicul versatil de excelență gastronomică. Există, totuși, unele toppinguri  care sunt adevărate pietre de temelie, clasice, atemporale sau un mariaj al gusturilor.

Pentru o Pizza Margherita autentică - roșii decojite, ulei de măsline extra virgin, mozzarela din lapte de vacă numită fiordilatte, busuioc: sunt ABC-ul  pentru o margherita de calitate. Regina pizzelor își găsește punctul forte în simplita…