Treceți la conținutul principal

Ce alimente şi băuturi nu ar trebui să consumăm înainte de culcare: „Tulbură calitatea somnului şi pun în pericol sănătatea organismului“

O problemă a omului modern este consumul alimentelor, în special în a doua parte a zilei, mai ales înainte de culcare. Chiar dacă pare să nu ne afecteze, această situaţie ascunde în profunzime probleme grave de sănatate şi un dezechilibru alimentar, care, în timp, pot duce la un exces ponderal şi o dereglare a metabolismului.

Continuarea articolului, aici : http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/ce-alimente-bauturi-nu-trebui-consumam-culcare-tulbura-calitatea-somnului-pun-pericol-sanatatea-organismului-1_5a89a55ddf52022f75b1b816/index.html

Ce alimente şi băuturi nu ar trebui să consumăm înainte de culcare: „Tulbură calitatea somnului şi pun în pericol sănătatea organismului“

Pastele şi pizza sunt bogate în carbohidraţi, iar consumarea lor înainte de culcare presupune transformarea carbohidraţilor în grăsime. De asemenea, ingredientele care contribuie la prepararea pastelor,  brânza, uleiul, condimentele, carnea tocată, nu sunt uşor de digerat şi vă pot provoca insomnie.

Ciocolata neagră este o sursă bogată în antioxidanţi şi acţionează ca un stimulant, adică vă poate menţine treaz toată noptea. Tirozina este un aminoacid prezent în ciocolată, ce împiedică relaxarea creierului şi vă împiedică să adormiţi. Cafeaua, băuturile tip cola, ciocolata şi ceaiurile cu cofeină stimuleaza creierul şi determină apariţia tulburărilor de somn.

Alcoolul determină un somn agitat şi întrerupt pe tot parcursul nopţii. De asemenea, consumul de alcool înainte de culcare poate duce la dependenţă. De aceea, ar trebui evitat.

Brânza este un aliment greu, îngreunează digestia şi dă un sentiment de nelinişte.

Alimentele bogate în grăsimi duc la o întrerupere a ciclurilor de somn. În general, ar trebui excluse înainte de a merge la culcare, asta dacă vă aşteaptă o zi plină şi faceţi tot posibilul să vă odihniţi suficient.

Există anumite cereale care conţin zahăr şi care au efecte asemănătoare cu cele pe care le au dulciurile şi îngheţata. De asemenea, cerealele sunt bogate în carbohidraţi şi ajung să se transforme în grăsime corporală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Arome, mirosuri, parfumuri

V-ați gândit vreodată la importanța mirosurilor pentru noi, oamenii?
Desigur, noi nu suntem animale, nu avem simțul mirosului atât de fin precum câinii, spre exemplu, mirosurile nu sunt esențiale pentru viața noastră, și totuși...

Mă gândesc că, atunci când suntem printre mulți oameni, mereu ne facem o primă impresie în funcție de mirosul lor. Dacă miros a murdărie sau a transpirație, îi disprețuim. Îi catalogăm ca boschetari sau măcar ca nespălați ori neglijenți. Dacă miros a parfum, dar miros prea tare, spunem că sunt țoape. Dacă parfumul pare ieftin, iar este o bulină neagră pentru cel care îl poartă.

Când intrăm într-o casă străină, primul lucru pe care îl simțim este mirosul. Ne place dacă e aerisit sau dacă miroase vag a flori. Nu ne place dacă aerul este îmbâcsit sau dacă miroase a igrasie.

Dar dacă în casa străină în care am intrat miroase a mâncare? Un miros puternic de pizza ne va aminti că ne este foame. Un miros de ciocolată sau vanilie ne va da speranțe că gazda urmează să n…

Când mi-e poftă de pizza

Am citit undeva despre un studiu care arată că între creierele celor care amână tot timpul ceea ce au de făcut și ale celor care se apucă imediat de treabă există diferențe structurale. Eu, una, mă număr printre „procrastinators”, adică printre cei care își amână treburile cât de mult posibil.

Am început textul atât de savant doar pentru a vă spune că fac asta chiar și când mi-e poftă de ceva bun. Am zile în care mi se pune pata pe câte un aliment. În general este vorba despre alimente nesănătoase, desigur. Spre exemplu, într-o zi mi se pune pata pe parizer. Sunt în stare să mănânc un kilogram de parizer din cel mai scârbos, din cel mai ieftin, pe care îl găsesc la magazinul din blocul meu. Alteori mi se face o poftă incredibilă de pizza. Din care nu aș avea voie să mănânc, pentru că oricum am multe kilograme în plus și ar trebui, nu-i așa, să ronțăi doar cotoare de varză. Deci, cum spuneam, creierul meu urlă „pizza!!!”. Cel mai simpu ar fi să mă îmbrac, să cobor în stradă și să merg c…

Condimente pentru pizza: 8 idei delicioase

Pizza se naște ca o mâncare  din popor din cauza simplității materiilor prime folosite atât pentru a face aluatul, cat si pentru a combina condimentele care poate satisface si atrage chiar și regii. De-a lungul timpului, această mâncare a fost adesea văzută ca o mâncare aproape improvizată, plasată în fundal în comparație cu alte feluri de mâncare fină de gastronomie națională; acum însă pizza  poartă  haine noi, se potrivește chiar printre preferintele gurmanzilor.

Pizza este perfectă atunci când este îmbogățită de condimente simple, dar este, de asemenea, capabilă să uimească ca un vehicul versatil de excelență gastronomică. Există, totuși, unele toppinguri  care sunt adevărate pietre de temelie, clasice, atemporale sau un mariaj al gusturilor.

Pentru o Pizza Margherita autentică - roșii decojite, ulei de măsline extra virgin, mozzarela din lapte de vacă numită fiordilatte, busuioc: sunt ABC-ul  pentru o margherita de calitate. Regina pizzelor își găsește punctul forte în simplita…