Treceți la conținutul principal

Ce alimente şi băuturi nu ar trebui să consumăm înainte de culcare: „Tulbură calitatea somnului şi pun în pericol sănătatea organismului“

O problemă a omului modern este consumul alimentelor, în special în a doua parte a zilei, mai ales înainte de culcare. Chiar dacă pare să nu ne afecteze, această situaţie ascunde în profunzime probleme grave de sănatate şi un dezechilibru alimentar, care, în timp, pot duce la un exces ponderal şi o dereglare a metabolismului.

Continuarea articolului, aici : http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/ce-alimente-bauturi-nu-trebui-consumam-culcare-tulbura-calitatea-somnului-pun-pericol-sanatatea-organismului-1_5a89a55ddf52022f75b1b816/index.html

Ce alimente şi băuturi nu ar trebui să consumăm înainte de culcare: „Tulbură calitatea somnului şi pun în pericol sănătatea organismului“

Pastele şi pizza sunt bogate în carbohidraţi, iar consumarea lor înainte de culcare presupune transformarea carbohidraţilor în grăsime. De asemenea, ingredientele care contribuie la prepararea pastelor,  brânza, uleiul, condimentele, carnea tocată, nu sunt uşor de digerat şi vă pot provoca insomnie.

Ciocolata neagră este o sursă bogată în antioxidanţi şi acţionează ca un stimulant, adică vă poate menţine treaz toată noptea. Tirozina este un aminoacid prezent în ciocolată, ce împiedică relaxarea creierului şi vă împiedică să adormiţi. Cafeaua, băuturile tip cola, ciocolata şi ceaiurile cu cofeină stimuleaza creierul şi determină apariţia tulburărilor de somn.

Alcoolul determină un somn agitat şi întrerupt pe tot parcursul nopţii. De asemenea, consumul de alcool înainte de culcare poate duce la dependenţă. De aceea, ar trebui evitat.

Brânza este un aliment greu, îngreunează digestia şi dă un sentiment de nelinişte.

Alimentele bogate în grăsimi duc la o întrerupere a ciclurilor de somn. În general, ar trebui excluse înainte de a merge la culcare, asta dacă vă aşteaptă o zi plină şi faceţi tot posibilul să vă odihniţi suficient.

Există anumite cereale care conţin zahăr şi care au efecte asemănătoare cu cele pe care le au dulciurile şi îngheţata. De asemenea, cerealele sunt bogate în carbohidraţi şi ajung să se transforme în grăsime corporală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pizzaiolo în patrimoniul UNESCO - pizza care a cucerit lumea

Arta cu care napoletanii prepară pizza – denumită pizzaiolo – a fost declarată parte din patrimoniul imaterial al umanității, a decis UNESCO.

Astfel, priceperea napoletană e recunoscută acum, alături de alte comori precum decorațiile murale saudite, realizate de femei.

Înscrierea este una simbolică, dar sprijină eforturile locuitorilor din Napoli care au inventat vestitutul preparat.

Comitetul UNESCO s-a reunit pe o insulă sud-coreeană pentru a examina mai bine de 30 de solicitări de înscriere pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural al umanităţii.

Pizzaiolo – sau priceperea napoletanilor în a prepara pizza – a fost susținută pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO de 2 milioane de persoane, care au semnat o petiție online în acest sens.

Dincolo de abilitatea mișcărilor, pizza napoletană e făcută din cântece, zâmbete și spectacol, artă care datează din secolul al 16-lea.

Ministrul italian al agriculturii – Maurizio Martina – a salutat decizia UNESCO: „Un nou pas pentru protej…

Ce înseamnă, pentru tine, “cea mai bună pizza”?

Poate că e cea cu multă brânză, care să se întindă delicios atunci când desprinzi felia de pe farfurie, sau cea cu extra ciuperci şi şuncă tăiată în felii aproape transparente.

Poate că e cea cu blat subţire şi crocant, care de abia susţine greutatea ingredientelor de deasupra, sau cea cu blat pufos, în care te afunzi atunci când muşti.
Poate că e cea cu peperoni, după care îţi ia foc gura, într-o explozie de arome, sau cea cu sos dulce, ca în copilărie.
Sau poate că cea mai bună pizza nu e cea cu cele mai potrivite ingrediente. Poate că gustul nu depinde numai de grosimea blatului sau de ketchup-ul pe care îl foloseşti, ci de locul unde te bucuri de mâncare. Poate preferi să mănânci pizza într-un restaurant fără fiţe, cu preţuri rezonabile şi unde încap la masă toţi prietenii tăi. Sau acasă, în pat, alături de iubita ta, în timp ce vă uitaţi la un film de dragoste şi ea te ţine de mână.
Poate îţi place momentul acela când te hotărăşti să nu guşti doar o felie, ci să mănânci după pofta i…

Condimente pentru pizza: 8 idei delicioase

Pizza se naște ca o mâncare  din popor din cauza simplității materiilor prime folosite atât pentru a face aluatul, cat si pentru a combina condimentele care poate satisface si atrage chiar și regii. De-a lungul timpului, această mâncare a fost adesea văzută ca o mâncare aproape improvizată, plasată în fundal în comparație cu alte feluri de mâncare fină de gastronomie națională; acum însă pizza  poartă  haine noi, se potrivește chiar printre preferintele gurmanzilor.

Pizza este perfectă atunci când este îmbogățită de condimente simple, dar este, de asemenea, capabilă să uimească ca un vehicul versatil de excelență gastronomică. Există, totuși, unele toppinguri  care sunt adevărate pietre de temelie, clasice, atemporale sau un mariaj al gusturilor.

Pentru o Pizza Margherita autentică - roșii decojite, ulei de măsline extra virgin, mozzarela din lapte de vacă numită fiordilatte, busuioc: sunt ABC-ul  pentru o margherita de calitate. Regina pizzelor își găsește punctul forte în simplita…